728 x 90 Plantje

Kassen, Kas benodigdheden, Foliekassen, Tuinkassen, Muurkassen, PatiokassenKassen zijn belangrijk voor de professionele kweker. Een kas in een tuin kan ook iets extra’s bieden aan de hobbyist met groene vingers. Je kunt een kas gebruiken om groente en fruit in te kweken of exotische planten die een wat warmer klimaat gewend zijn tot bloei te laten komen. Een kas beschermd planten en gewassen tegen weersinvloeden. Hieronder zullen we kijken naar een aantal opties voor tuinkassen.

Tuin- of terraskas

Er zijn verschillende soorten en maten aan tuinkassen te vinden. Er zijn grote en kleine huisjes te koop, afhankelijk van de grootte van je tuin en de plannen die je hebt. Mocht je weinig (open) ruimte hebben in je tuin, maar wel graag aan de slag wil met kassen, dan kun je eens kijken naar patiokassen en muurkassen. Een patiokas is een kleine kas met meerdere verdiepingen, die weinig grondoppervlak beslaat. Deze zijn geschikt voor (dak)terrassen. Een muurkas kan bevestigd worden tegen een muur of schutting.

Materialen

Foliekassen worden veel gebruikt voor land- en tuinbouw en zijn ook geschikt voor in de tuin. De uv-bestendige plastic folie laat veel licht door en is niet al te duur. Andere kas benodigdheden zijn onder andere stellingkasten, kweekpotten en de juiste grond.

Naar de Tuinplant.nl website

+Gerelateerde artikelen:

Barbecue

De barbecue wordt ieder jaar populairder. Het is een heerlijke manier om gezamenlijk in de tuin te eten. De keuze wordt ieder jaar groter en daarom

Terrasverwarming

Als je een mooie tuin hebt, dan wil je daar ook van genieten. Met terrasverwarming kun je ook op koelere dagen en nachten comfortabel op je terras te

Tuin Beregening

De zomers worden warmer en droger. Toch wil je graag een hele zomer lang genieten van de tuin. Dan is het onvermijdelijk om in drogere periodes de tuin zelf te beregenen.

Tuin Beregening

In Nederland regent het regelmatig, maar ook hier hebben we te maken met periodes van droogte. In deze periodes zul je zelf moeten zorgen dat de

Over ons

Wij, van OnlineTuinHulp.nl, verzorgen met een team van echte tuin liefhebbers de website. Dagelijks wordt de website uitgebreid en bijgewerkt. Dit op het gebied van tuinplanten, kamerplanten, bomen, vaste planten en veel andere tuin onderwerpen.

Tuinplanten Online

Wij geven ook tuinadvies op het gebied van tuin ontwerpen, tuin aanleggen en beste tuin offertes. Neem zeker contact met ons op!

Nieuwsbrief